Συστήματα συναγερμού για το σπίτι και πώς λειτουργούν

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλή επίπεδα κάθε μέρα από τα δελτία ειδήσεων γίνονται συνεχεία αναφορές για διαρρήξεις και ληστείες.

Η οικονομική κρίση και οι αύξηση της ανεργίας έχουν φέρει αυτά τα φαινόμενα σε βαθμό που πρέπει να κοιτάξουμε πολύ σοβαρά το θέμα της ασφάλειας μας και εννοώ τα μετρά που πρέπει να πάρουμε στο χώρο που ζούμε, δηλαδή το σπίτι μας για να είμαστε ασφαλής. Θα πρέπει να πάρουμε τα αναγκαία μετρά πρόληψης που συνήθως είναι να τοποθετήσουμε ένα σύστημα συναγερμού η να βάλουμε μερικές κάμερες ασφάλειας. Σήμερα στο άρθρο μας θα σας μιλήσουμε για τα συστήματα συναγερμού για τα σπίτια και γενικά για το πώς θα καλύψουμε το σπίτι μας. Οι συναγερμοί σπιτιών είναι πολύ εύκολοι στη τοποθέτηση τους και εύκολοι στη χρήση τους.

Συστήματα συναγερμού – Προσφορά στο Χώρο σας

Τα βασικά μέρη ενός συστήματος συναγερμού είναι:

Ο κεντρικός πινάκας

Είναι ο εγκέφαλος του συναγερμού, η κεντρική πλακέτα και εκεί συνδέονται όλα τα εξαρτήματα του συναγερμού και τα καλώδια. Μέσα στο πινάκα υπάρχει ακόμη ο μετασχηματιστής που μετατρέπει το ρεύμα από 220v σε 12v γιατί ο συναγερμός δουλεύει με 12v και φυσικά όλοι η συναγερμοί έτσι δουλεύουν. Στον πινάκα συναγερμού υπάρχει ακόμη και μια μπαταρία 12v-7A που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κρατά τον συναγερμό σε λειτουργία. Όλοι οι συναγερμοίέχουν μπαταρίες μέσα στη κεντρική μονάδα.

Πληκτρολόγιο
Το πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο μέσω καλωδίου με τη κεντρική μονάδα και από εκεί χειριζόμαστε το συναγερμό (οπλίζουμε, αφοπλίζουμε, προγραμματίζουμε το συναγερμό και δίνουμε ότι εντολές χρειαστεί). Τα πληκτρολόγια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες στα LCD και στα LED.

Σειρήνες
Όλοι η συναγερμοί περιλαμβάνουν σειρήνες και τοποθετούνται στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού συνήθως σε σημείο που φαίνονται και έχουν και ενσωματωμένο φλας που αναβοσβήνει για να φαίνεται ότι υπαρχή συναγερμός στο σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούμε και στο εσωτερικό του σπιτιού σειρήνα. Η σειρήνες έχουν ταμπέρ ασφάλειας που σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να την παραβιάσει η να αφαιρέσει τη σειρήνα αμέσως ενεργοποιείται ο συναγερμός. Σε κάθε σειρήνα υπάρχει μπαταρία μέσα που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος υπάρχει αυτονομία.

Ραντάρ
Όταν κάνουμε εγκατάσταση συναγερμού στο σπίτι τοποθετούμε και ανιχνευτές κινήσεις (ρανταρ) αυτά τα τοποθετούμε σε κάθε δωμάτιο και ανιχνεύουν κίνηση δηλαδή όταν περάσουμε από μπροστά ενεργοποιούνται. Φυσικά όταν είμαστε μέσα στο σπίτι και ετοιμαζόμαστε να οπλίσουμε το συναγερμό επιλέγουμε την μερική οπλίσει που σημαίνει ενεργοποιούνται μονό οι παγίδες, τα ραντάρ δεν λειτουργούν για να μπορούμε να κινούμαστε μέσα στο σπίτι. Τα ραντάρ μαζί με της παγίδες τα ενεργοποιούμε όταν φεύγουμε από το σπίτι

Παγίδες – μαγνητικές επαφές
Όταν λέμε μαγνητικές επαφές εννοούμε της επαφές που τοποθετούμε στα παντζούρια η στα παράθυρα η και στα δυο και αυτά όταν οπλίσουμε το συναγερμό ασφαλίζουν τα ανοίγματα μας και σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να παραβίαση τα παντζούρια η τα παράθυρα αμέσως ενεργοποιούνται τα συστήματα συναγερμού και χτύπα ο συναγερμός. Οι παγίδες μπορούν να τοποθετηθούν και με τέτοιο τρόπο ώστε για να μην φαίνονται καθόλου.

Μπαταρίες
Οι μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κρατούν σε λειτουργία το σύστημα για δυο μέρες και έτσι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το συναγερμό, λειτουργεί κανονικά. Όταν επανέρχεται το ρέμα οι μπαταρίες επαναφορτίζονται και πάλι.